Warme en gemoedelijk afsluiting jubileumjaar WSG (70)

Door de hitte werd de simultaan van het jubilerende WSG deels binnen en deels buiten onder de overkapping bij Willinks gehouden. Zo zat iedereen in de schaduw. Na een korte inleiding met wat anekdotes over het schaakleven van Tea Lanchava, ze is nog getraind op basis van de strenge Sovjetleer, trok Tea ten strijde tegen 36 schakers. De eerste zet deed ze op het bord van clubkampioen Jochem Mullink.

Tea ondervond nog wat hinder van de reis die ze er net op had zitten naar haar geboorteland Georgië, de hitte én zeker ook de sterke tegenstand. Met 17x winst, 9x remise en 10x verlies behaalde ze een score van 59,7%. Zelf was ze daar niet tevreden over en kon zich niet herinneren eerder zo laag gescoord te hebben. De schakers die niet verloren waren allemaal blij met hun resultaat. Het was de afsluiting van een succesvol jubileumjaar. (HvdL)

Evi en Lauri verbeteren zich

Op de derde dag van het NK kwamen Evi en Lauri goed uit de startblokken. Beide speelsters wisten de eerste twee partijen te winnen. In de negende en laatste ronde, bij een Zwitsers toernooi altijd belangrijk, liepen zowel Evi als Lauri tegen een nederlaag aan, waardoor beiden weer enkele plaatsen terugvielen. Lauri finishte als 11e met vijf uit negen, Evi als 22e met vier uit negen.

 

 

Prijzen uitgereikt

Op de laatste speelavond van het jeugdschaken werden behalve enkele leuke schaakspelletjes als afsluiting van het jubileumjaar ook de prijzen uitgereikt. Tenminste voorzover de spelers aanwezig waren. De enige prijzen waarvan de eigenaar nog niet bekend was, waren de uitdaagcup en de “goed gedrag prijs”. De uitddaagcompetitie werd na loting gewonnen door Daniël Barachtsjansky. Het toekennen van de Gedragprijs was zaaar voor de jury, maar uiteindelijk was Wietse Stoverink de gelukkige.

Evi en Lauri vallen terug

Evi en Lauri hebben niet zo’n goede tweede dag beleefd bij het NK voor D-jeugd. Evi verloor al haar drie partijen, terwijl Lauri alleen in de laatste partij ene remise wist te scoren. Zaterdag 26 mei worden de laatste drie partijen gespeeld.

Evi en Lauri in kopgroep

Na de eerste dag van het Nederlands Kampioenschap voor D-jeugd staan Evi en Lauri in de kopgroep. Lauri is met 2,5 punt uit drie partijen vierde, Evi met twee punten gedeeld vijfde. Tot nu toe verliepen alle partijen min of meer volgens de ratingcijfers. Vrijdag 26 mei worden de volgende drie rondes gespeeld en zal er meer duidelijk worden over de kansen van de WSG-speelsters.

Evi en Lauri naar NK-D

Evi en Lauri Maris spelen in het Hemelvaartsweekeinde in Rijswijk om de nationale titel in de categorie D (tot 12 jaar). Elke dag worden er drie partijen gespeeld, er zijn in totaal negen rondes.
Er doen dertig meisjes mee aan het toernooi. Lauri is in dat veld als achtste geplaatst, Evi als dertiende, maar het veld zit qua redelijk dicht op elkaar.  Op www.haagseschaakbond.nl is het toernooi te volgen.

Oscar wint GP WSG

Nadat het in de voorgaande jaren steeds misging, is het Oscar Wamelink gelukt om het WSG jeugdtoernooi te winnen. Met 6 uit 8 bleef hij Jarod Veldscholten uit Stadtlohn (4,5) en Lauri Maris (4) voor. In deze groep werd Evi Maris met 2 punten vijfde.

In de tweede groep speelden de WSG’ers geen rol van betekenis. Daniël Barachtsjansky werd met 2,5 punten vijfde en Mick Broshuis met 1 uit 6 zevende. In de derde groep werd Merijn Hofstra met 5 uit 6 tweede. Emma Menkhorst met 1,5 punt zesde en Fenna Menkhorst bleef puntloos. Er waren 19 deelnemers bij het toernooi, dat sneller verliep dan het geplande tijdschema.

Lauri ongeslagen kampioen

De laatste competitieronde zit er op. Lauri werd opnieuw jeugdkampioen, maar dit seizoen lukte het haar om alle 22 partijen te winnen. Een knappe prestatie. David werd tweede en op de valreep veroverde Bram – mede door het stoppen van Merlijn – de derde beker.
Veel spelers die voor het eerst meespeelden lieten ook meteen zien dat ze een leuke partij kunnen spelen. Volgend seizoen zijn er voor iedereen nieuwe kansen.

Eindstand

Jochem Mullink kampioen

De officiële huldiging moet nog plaats vinden en er worden nog 2 ronden voor de interne competitie gespeeld, maar met 200 keizerspunten voorsprong is Jochem Mullink niet meer in te halen. Daarmee is hij driemaal op rij clubkampioen van het WSG. Hulde Jochem!  De beker van de B-groep is nog niet vergeven. Door een onverwachte nederlaag van Bert te Sligte (mat in één) heeft Dick Boogaard wat afstand genomen, maar is nog wel te achterhalen. Hoewel Oscar Wamelink de laatste tijd veel kanonnen tegenover zich gehad, lijkt hij toch niet meer te in te halen in de C-groep. Het spannendste is het in de D-groep. Daar spelen Lauri Maris en Evi Maris om de titel. De beslissing valt daar wellicht pas in de laatste ronde. Een gelukkige indeling en de vorm van de dag kunnen uitkomst bieden. (HvdL)

C1R31Uitslagen C1R31Ranglijst